Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι μικροί καλλιτέχνες


Σήμερα(28/11/2014) οι Μικροί Δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν ορισμένες ομάδες εργασίας. Υπεύθυνοι ομάδας των κατασκευών είναι η κ. Ζωή και η κ. Αμαλία. Τους ήρθε η φανταστική ιδέα να φτιάξουν κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Το κάθε παιδί κάνει την ατομική κατασκευή του ενώ παράλληλα τα μεγαλύτερα παιδιά βοηθούν τα μικρότερα. Ορισμένες φορές η βοήθεια των γονιών είναι απαραίτητη. Οι κατασκευές αυτές αρέσουν πολύ στα παιδιά και το ευχαριστιούνται. Τέλος, την ίδια ευχαρίστηση έχουν και οι δάσκαλοι.












Εργαστήρι κινηματογράφου - Μοτέρ , 3 , 2 , 1 … Πάμε !





Το εργαστήρι κινηματογράφου ξεκίνησε !
Μέσα σ’ αυτές τις δύο συναντήσεις οι μικροί κινηματογραφιστές είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε , να συγκροτήσουμε την ομάδα μας ,  να εκφράσουμε τις σκέψεις μας  και τις  προσδοκίες μας  για τη φετινό  πρόγραμμα.
Μιλήσαμε για την τέχνη του κινηματογράφου , τις διαφορές του από το θέατρο και  ενημερωθήκαμε για τις ταινίες μικρού μήκους που έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο μας. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  και μια ταινία μικρού μήκους «Η μακαρονάδα» με τον Θανάση Βέγγο και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες ενός κινηματογραφικού γυρίσματος.
Ενημερωθήκαμε για την ιστορία της εικόνας , της κινούμενης εικόνας και τελικά του κινηματογράφου από τα πρώτα του βήματα ως τις μέρες μας σε πολύ αδρές γραμμές και παρακολουθήσαμε όλες τις ταινίες-σταθμούς που έγραψαν ιστορία ! Γνωρίσαμε όλες τις εφευρέσεις που η καθεμιά βοήθησε την εμφάνιση του κινηματογράφου και φτιάξαμε μόνοι μας οπτικά παιχνίδια , όπως θαυματοτρόπια και φυλλοσκόπια για να διαπιστώσουμε ότι όλα ξεκίνησαν από μια …ατέλεια του ματιού μας , το μετείκασμα ! 









«Φωτογραφί-ΖΩ τη στιγμή»




Στην ομάδα μας…
Αρχίσαμε τις δραστηριότητές μας με παιχνίδια για να γνωριστούμε καλύτερα και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε πιο καλά.
Συζητήσαμε για τους λόγους που μας έκαναν να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη ομάδα και καταθέσαμε τις απόψεις και τις επιθυμίες μας για την πορεία της.
Φτιάξαμε το «συμβόλαιο» και δεσμευτήκαμε να τηρούμε τους κανόνες που οι ίδιοι προτείναμε.
Καλέσαμε τους γονείς μας να τους ενημερώσουμε για τα σχέδιά μας και να ζητήσουμε τη στήριξή τους.
Παίξαμε παιχνίδια παρατηρητικότητας στην αυλή του σχολείου μας. 







παίζοντας στην αυλή
Προσθήκη λεζάντας