Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

η γωνιά του βιβλίου

                                                                       18/1/2015
Στην ομάδα της  βιβλιοθήκης τα παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι που είναι χωρισμένοι  σε δυάδες . Ο ένας γράφει ερωτήσεις και ο άλλος γραφει απαντήσεις χωρίς να γνωρίζει τις ερωτήσεις .ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η δημιούργικη γραφή . Αφού ανακοινώσαν τις ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις  έδωσαν στην κάθε μια εναν ‘’τίτλο’....Λίγο μετά η κ. Νίκη διάβασε τα πρώτα δύο κεφάλαια από ένα βιβλίο . Στη συνέχια ,τα παιδιά έγραψαν το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας και όταν όλοι διάβασαν τη συνέχεια που έγραψαν, η κ. Νίκη  διάβασε το τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου.

Μαρία
Γεωργία
Το παιχνίδι μας




Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μάθε ρομπότ μου γράμματα

Στης 9/1/2015 στον όμιλο της Ρομποτικής τα παιδιά φτιάχνανε ένα ρομπότ μαζί με ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή με κομμάτια lego που τα έχουν ενώσει .Αυτό το ρομπότ θα το ρυθμίσουν για να κινηθεί .Επίσης θα βάλουν ένα μαρκαδόρο που θα κινήται μαζί με το ρομπότ και θα μπορεί να γράφει.

Ρυθμίζοντας το Ρομπότ με το Δάσκαλο της Πληροφορικής
Το ρομποτ γραφίδα

«Φωτογραφί-ΖΩ τη στιγμή»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων


Η ιστορία της φωτογραφίας video

Παίρνω αμπάριζα και βγαίνω

Στις 9 Ιανουαρίου 2015 επισκεφτήκαμε τον όμιλο παιχνιδιών. Εκείνη τη στιγμή έβλεπαν μια ταινία LEGO και πριν λίγο είχανε παίξει διάφορα παίχνιδια.

τα παιδιά παίζουν στην αυλή 

55 κηπουροί

Βάζοντας χρώμα!!!
Πολύχρωμες λαστιχένιες γλάστρες!


Τις 9/1/2015 και 16/1/2015 έγιναν οι 4η και 5η συναντήσεις της ομάδας μας.Την Παρασκευή 9/1/2015 συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσά μας και αφού ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος και τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συζητήσαμε για τις δράσεις της ομάδας μας για τη νέα χρονιά. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε παρτέρια και γλάστρες από παλιά ελαστικά που ήδη είχαμε πάρει από βουλκανιζατέρ της γειτονιάς μας. Αρχίσαμε λοιπόν το βάψιμο με διάφορα χρώματα και δουλέψαμε με όρεξη και κέφι, την ίδια δουλειά συνεχίσαμε και την Παρασκευή 16/1/2015.                                                                                                                  
   Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό!!!  

Πάνω στη σκηνή


Στις 9/1/15 η ομάδα του θεατρικού παιχνιδιού έπαιξε ένα παιχνίδι με 10 αντικείμενα. Τα παιδιά προσπάθησαν να να γράψουν τα 10 αντικείμενα που είχαν δει. Επίσης παίξανε και άλλα παιχνίδια
όπως:παιχνίδια με φωνήματα και έπαιξαν παιχνίδια εμπιστοσύνης και επαφής.

Προσθήκη λεζάντας

Μουσικοπαρέα fm55



Στον όμιλο της Μουσικής, στις 16/1/2015 τα παιδιά άκουγαν παραδοσιακή μουσική Επτανήσων. Επίσης, τραγούδησαν και έμαθαν κάποια από αυτά για να τα ηχογραφήσουν.

Μυρσίνη
Γιάννης
Διονύσης 

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μάθε ρομπότ μου γράμματα


Συνέντευξη Γιάννη (Σημερινό μέλος Β’ Ομάδας)

Στης 9/1/2015 στον όμιλο της Ρομποτικής τα παιδιά φτιάχνανε ένα ρομπότ μαζί με ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή με κομμάτια lego που τα έχουν ενώσει .Αυτό το ρομπότ θα το ρυθμίσουν για να κινηθεί .Επίσης θα βάλουν ένα μαρκαδόρο που θα κινήται μαζί με το ρομπότ και θα μπορεί να γράφει.


Συνέντευξη Μιχάλη(Σημερινός συντονιστή Α’ ομάδας)
Η ρομποτική χρειάζεται πολύ καλά μαθηματικά. Αυτό το χόμπι περιλαμβάνει επίσης μάθηση. Να τι είναι η ρομποτική. <<Η ομάδα μου βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Με την ομάδα μου προσπαθούμε να γράψουμε το γράμμα Ι>>, υποστηρίζει ο Μιχάλης. Στην ερώτηση τι ακριβώς είναι αυτό το ρομπότ ο Μιχάλης απάντησε ότι αυτό το ρομπότ είναι παραλλαγή ενός άλλου. Τέλος, <<Οι ομάδες δεν είναι αντίπαλες. Απλώς θέλουμε να έχουμε την σιγουριά ότι αν σπάσει κάτι από το ένα ρομπότ,  θα έχουμε ένα εναλλακτικό>>.

Κάλυψη Ρεπορτάζ: Μίνωας
Ρομποτική και Μαθηματικά

Τα παιδιά πειραματίζονται με το Ρομπότ



Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μουσικοπαρέα fm55



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΡΕΑΣ FM 55

Η μουσική ομάδα του σχολείου μας υλοποίησε ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ», η οποία μεταδόθηκε από το «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ» την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 5:00 έως 6:00 μ.μ..
Μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας παρουσιάζουμε αποσπάσματα της εκπομπής.