Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Εργαστήρι κινηματογράφου - Μοτέρ , 3 , 2 , 1 … Πάμε !

Το εργαστήρι κινηματογράφου ξεκίνησε !
Μέσα σ’ αυτές τις δύο συναντήσεις οι μικροί κινηματογραφιστές είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε , να συγκροτήσουμε την ομάδα μας ,  να εκφράσουμε τις σκέψεις μας  και τις  προσδοκίες μας  για τη φετινό  πρόγραμμα.
Μιλήσαμε για την τέχνη του κινηματογράφου , τις διαφορές του από το θέατρο και  ενημερωθήκαμε για τις ταινίες μικρού μήκους που έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο μας. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  και μια ταινία μικρού μήκους «Η μακαρονάδα» με τον Θανάση Βέγγο και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες ενός κινηματογραφικού γυρίσματος.
Ενημερωθήκαμε για την ιστορία της εικόνας , της κινούμενης εικόνας και τελικά του κινηματογράφου από τα πρώτα του βήματα ως τις μέρες μας σε πολύ αδρές γραμμές και παρακολουθήσαμε όλες τις ταινίες-σταθμούς που έγραψαν ιστορία ! Γνωρίσαμε όλες τις εφευρέσεις που η καθεμιά βοήθησε την εμφάνιση του κινηματογράφου και φτιάξαμε μόνοι μας οπτικά παιχνίδια , όπως θαυματοτρόπια και φυλλοσκόπια για να διαπιστώσουμε ότι όλα ξεκίνησαν από μια …ατέλεια του ματιού μας , το μετείκασμα ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου